Tiden går fort och projekten avlöser varandra konstant. Det senaste i raden ser ut så här och består av fyra teakstolar av industrimodell som jag har tänkt ska få en välbehövlig uppfräschning. Vissa av skruvarna satt som berget och jag misstänker att några kanske behöver bytas ut när det är dags för ihopmontering igen! Sådär. Efter en lättare "slipsession" är det dags för första lagret lack!

Första stolen klar och dom resterande 3 på gång. Känner mej ganska nöjd med resultatet så långt, så vi får väl hålla tummarna för att dom andra ska "gå i samma fotspår"! :-) 

Läs hela inlägget »
 Vet att det har tagit en väldig tid och att den här uppdateringen borde kommit för länge sen, men vill ändå visa att den här gamla skänken efter många om och men trots allt till slut LYCKADES få ett nytt liv :-) 
Och inte blev den långvarig i butiken heller, den fick faktiskt ett nytt kärleksfullt hem redan efter bara en vecka och det är ju ett betyg så gott som något!

 

Läs hela inlägget »

Nytt år, nya projekt! Den här gamla charmiga skänken hamnade i min ägo i somras i samband med att jag hjälpte en bekant att tömma sitt hus och jag har funderat sen dess på vad jag ska göra med den. Helst hade jag förstås velat behålla den trären, kanske bara behandla den med lite linolja och terpentin eller nåt sånt, för jag tycker dom här gamla skänkarna gör sej bäst så. I det här fallet skulle det nog dock bli lite svårt eftersom den är ganska hårt spacklad och nån dessutom har lyckats hälla ut nåt som mest luktar som motorolja på toppen av den! Så jag lutar åt att måla, men har inte bestämt mej till hundra procent ännu.

Om man bortser från dom här sakerna så verkar den i övrigt vara i ganska gott skick. Dörrarna är för ovanlighetens skull inte det minsta skeva och alla trädelar verkar finnas intakta - förutom en del av foten framtill förstås.. Men, men, det ska väl inte vara omöjligt att åtgärda. Steg ett är dock att försöka få bort oljelagret från toppskivan, så det är bara att börja skrapa! :-) 

Läs hela inlägget »
Som ni säkert har märkt tog det här projektet något längre tid än beräknat. Ibland kommer liksom själva livet och verkligheten emellan, men nu är vaggan äntligen färdigmålad och på väg in i butiken. Kan dock inte ta åt mej äran för mer än själva grundmålningen - den slutliga utsmyckningen har min kära syster Kerstin McKee stått för, och personligen tycker jag resultatet blev kanon! Vad tycker ni?

Vill ni se mer av vad hon gör så kan ni klicka här
Läs hela inlägget »

 Har legat lite lågt med måleriet den senaste tiden eftersom det har varit andra saker som har varit i behov av prioritering, men nu är snart grundmålningen klar och såhär ser vaggan ut i nuläget. Ser verkligen fram emot att få se den färdig och hoppas kunna hinna få den klar innan jul. Jag har insett att vissa saker har mycket lättare att bli gjorda om man har ett bestämt mål i sikte! :-)

Läs hela inlägget »
Etiketter: måleri
Det här med att skriva har väl kanske aldrig varit riktigt min grej egentligen, så förmodligen kommer den här sidan att tala mer i bilder än i ord. Det må så vara men jag känner ändå att det skulle vara lite kul att få visa vad som pågår bakom dom så kallade "kulisserna" dom dagar butiken inte är öppen.

Vanligtvis har jag ett eller flera projekt på gång samtidigt och just nu är ett av dom den här vaggan i fur som inköptes omålad på en loppis för några veckor sen. Den var stabil och fin i träet men jag kände direkt att den var i behov av lite färg för att bli perfekt, och nu är det på gång! :-) 
Läs hela inlägget »
Etiketter: vagga